Czwartek, 15 listopada 2018. Imieniny Amielii, Idalii, Leopolda

Oświadczenie w sprawie przeprosin Wójta Gminy Kurzętnik

2018-10-18 09:20:39 (ost. akt: 2018-10-18 10:05:43) Artykuł sponsorowany

W wydaniu "Gazety Nowomiejskiej" z dnia 12 października pojawiły się nakazane sądownie przeprosiny Wojciecha Dereszewskiego. Ich autor postanowił odnieść się do treści podyktowanej przez mecenasa.

Sprawę przeciwko Mirosławowi Olszewskiemu w trybie wyborczym wytoczył Wojciech Dereszewski, wójt gminy Kurzętnik. Mężczyzna przyznał się do rozpowszechniania nieprawdziwych informacji na temat Urzędu Gminy Kurzętnik, co było pozbawione prawdy i naruszyło dobra osobiste Wojciecha Dereszewskiego. Treść przeprosin została przygotowana przez mecenasa reprezentującego stronę poszkodowaną.

W przeprosinach pojawiła się informacja, że rozpowszechnianie informacji nieprawdziwych miało miejsce podczas zebrania wyborczego z Adamem Głowackim, kandydatem na wójta gminy Kurzętnik. Olszewski nie jest członkiem, ani nie jest związany z Komitetem Wyborczym Wyborców Niezależni, który reprezentuje Głowacki.

W związku z tym Olszewski przedstawił następujące oświadczenie:

"Ja, Mirosław Olszewski, w nawiązaniu do moich przeprosin Wójta Gminy Kurzętnik Wojciecha Dereszewskiego z wydania “Gazety Nowomiejskiej” z dnia 12.10.2018 r. wyjaśniam i podkreślam, że rozpowszechnianie informacji nieprawdziwych padło tylko i wyłącznie z moich ust".

Czytaj e-wydanie
Podziel się informacją:
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste.
Swoją stronę założysz TUTAJ ".
Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor HrywnaCzytaj e-wydanie
Polub nas na Facebooku:

Zagraj w GRY.wm.pl